Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 februarie 2015, 15:08 Diaspora moldovenească views 11836
Nisporeni – Sabrosa, un nou parteneriat în cadrul proiectului Ambasadei „Moldova, o ţară aproape”
Foto: portugalia.mfa.md
10 februarie 2015, 15:08 Diaspora moldovenească views 11836

Nisporeni – Sabrosa, un nou parteneriat în cadrul proiectului Ambasadei „Moldova, o ţară aproape”

În scopul dezvoltării proiectului Ambasadei „Moldova, o ţară aproape", lansat în anul 2011 pentru o mai bună cunoaştere între cele două ţări prin stabilirea unor parteneriate nemijlocite între instituţii şi la nivel de administraţie publică locală, ambasadorul Valeriu Turea a efectuat o vizită de lucru în municipiul Sabrosa la invitaţia preşedintelui Camerei Municipale, dl José Manuel de Carvalho Marques.

Şeful misiunii a avut posibilitatea să ia cunoştinţă de activitatea mai multor instituţii, inclusiv Camera Municipală, Centrul Educaţional „Fernando Magalhães", Centrul de Studii şi Investigaţii în domeniul Securităţii şi Apărării Trás-os-Montes şi Alto Douro, ferma Quinta do Portal, întreprinderile Monte S. Sebastião, Manhas Douro şi Lagar da Sancha specializate în turism rural şi producerea vinurilor şi uleiului de măsline, Centrul municipal de Cultură „Miguel Torga", Muzeul municipal de Istorie şi Arheologie.

În rezultatul vizitei, s-a convenit asupra schimbului de delegaţii la nivelul conducerii administraţiilor publice locale şi a semnării unui protocol de cooperare bilaterală.

Anterior, în cadrul aceluiaşi proiect a fost semnat un protocol de colaborare între raionul Ungheni şi municipiul Cascais.

Sursa: www.portugalia.mfa.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Portugalia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1020 locuitori

Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.