Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 martie 2015, 16:22 Diaspora moldovenească views 9458
Festivalul „Mărţişor” a ajuns, în Portugalia, la cea de-a 10-a ediţie (FOTO)
Foto: portugalia.mfa.md
09 martie 2015, 16:22 Diaspora moldovenească views 9458

Festivalul „Mărţişor” a ajuns, în Portugalia, la cea de-a 10-a ediţie (FOTO)

Festivalul muzical internaţional „Mărţişor" a ajuns, în Portugalia, la cea de-a 10-a ediţie. Centrul Cultural Moldav din Cascais, care a şi stat la originile acestei sărbători, a organizat un spectacol jubiliar cu participarea artiştilor locali şi cu invitaţi din Republica Moldova.

În cadrul serbării au evoluat Ansamblul de dans al copiilor „Opincuţa" (CCM), Asociaţia C.A.P.E.L.A, Corul etnografic alentejan „Vozes do Campo Branco em Cascais", Ansamblul de dans „Brâuleţ", Ansamblul folcloric „Busuioc" (CCM), Ansamblul de dans „Hora moldovenilor" (CCM), Asociaţia de dansuri din Moscavide, interpretele Ioana Ghineş, Victoria Leucă, Mihaela Moraru, Cristina Şcolnâi.

În faţa spectatorilor a evoluat cu un recital cunoscuta interpretă Nelly Ciobanu, invitată special din Republica Moldova pentru a participa la spectacolul jubiliar.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia , Martisor , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
4856 locuitori

Sturzovca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Sturzovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Glodeni și la 157 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4856 de oameni. Satul Sturzovca a fost menționat documentar în 1852 cu numele Sturzești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.