Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
La Monza a fost dechis un magazin cu produse moldovenești (Foto)

La Monza a fost dechis un magazin cu produse moldovenești (Foto)

Se știe că moldovenii plecați peste hotare cu greu își pot stăpîni dorul după produsele alimentare de acasă. Preferatele rămân brînza de oi, peștele afumat și ciocolatele. Chiar dacă în magazinele străinilor este o varietate bogată de diverse produse, gustul bucatelor de acasă nu poate fi înlocuit.

În orașele unde sînt comunități mai mari de migranți, unii dintre ei deschid magazine și localuri pentru conaționalii lor. Este și cazul orașului Monza, Italia, unde recent s-a deschis un loc de cumpărături pentru migranții din Europa de Est.

Acum moldovenii stabiliți în orașul Monza au posibilitatea să meargă la cumpărături într-un magazin unde își pot umple coșul cu produse de acasă. Pe rafturile magazinului pot fi găsite conserve, sucuri, magiun, băuturi alcoolice, jucării pentru copii, dar și cadouri, suvenire. Din magazin nu putea să lipsească peștele afumat și marinat, mezeluri, produse lactate, dar și vinurile moldovenești.

În acest magazin mai pot fi găsite și produse fabricate în Rusia, România, Ucraina și Polonia. Magazinul este deschis de luni până sâmbătă. Luni de la orele 13:00-19.30 și marți-sîmbătă între orele 09:30-19:30. Pentru cei interesați, magazinul se află pe strada Magellano.

Reamintin că informații ample despre alimentația tradițională, rețetele culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstirești, bucate de post, conservele de casă și secretele bucătărie moldovenești sînt puse la dispoziția Dumneavoastră la compartimentul BUCATARIA a proiectului «Moldovenii»

Sursa: stirilocale.md

Cuvinte cheie:

produse moldovenesti , Italia , Moldova , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.