Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2015, 09:30 Diaspora moldovenească views 9837
SFM constată eficiența interdicției de intrare în Rusia pentru migranți
Foto: vk.com
05 iunie 2015, 09:30 Diaspora moldovenească views 9837

SFM constată eficiența interdicției de intrare în Rusia pentru migranți

Fluxul imigranților care vin în Rusia pentru angajarea în cîmpul forţei de muncă s-a stabilizat. Acest anunţ a fost făcut, pe 25 mai, de șeful Serviciului Federal de Migraţie al Rusiei Constantin Romodanovski.

"Adoptînd o serie de legi și lansînd harta interactivă, i-am impus pe cetăţenii străini să se mişte, iar curba este aproape uniformă", a spus șeful Serviciului Federal de Migraţie al Rusiei Constantin Romodanovski.

Șeful Serviciului Federal Migrație a menţionat că schema de interdicţie a intrării s-a arătat a fi o decizie bună pentru acei care încălcau legislaţia. "Ei au început să se teamă şi au încetat să mai încalce legile noastre. Mulţi s-au speriat de interdicţiile de intrare în Rusia", a subliniat Romodanovski.

După cum a comunicat, la rîndul său, șeful Departamentului de organizare a lucrului cu cetățenii străini al Serviciului Federal de Migrație din Federația Rusă, Serghei Temriakovici, unui număr de circa 1,35 mil. de cetățeni străini, care au încălcat legislaţia rusă, le este interzisă a intrarea pe teritoriul Rusiei. "De la începutul anului, de pe teritoriul Rusiei au fost expulzați 31 mii de cetățeni străini care au încălcat legislația rusă – a spus el, menționînd că – străinilor le este mai convenabil acum să se afle în Federația Rusă în condiții legale".

Potrivit declaraţiei, șefului Direcţiei Generale a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei pentru regiunea Moscova Anatol Iacunin, în anul 2014, pentru încălcarea legislației migrației de intrare pe teritoriul Rusiei aproximativ 300 de mii de cetățenii străini au fost privaţi de dreptul de a intra pe teritoriul Rusiei. "Articolul 322 din Codul penal (trecerea ilegală a frontierei Federației Ruse) este folosit în mod activ. Am început să-l aplicăm încă în anul 2013, iar mai tîrziu președintele l-a înăsprit şi mai mult. Anul trecut au fost deschise aproape 700 de dosare penale împotriva organizatorilor migrației ilegale, iar 300 de mii de străinii au primit interdicţie de intrare în Rusia pentru diferite încălcări ale legii", a spus Iacunin.

El a menționat că acest lucru a permis, în mare măsură, reducerea nivelului criminalităţii în multe cazuri de infracțiuni cu elemente constitutive grave, precum jafurile, tîlhăriile și alte infracțiuni. "Aceeași situație se poate observa şi în primul trimestru al acestui an", a spus șeful Poliției metropolitane.

Cuvinte cheie:

încălcări , munca , Rusia , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.