Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iunie 2015, 13:30 Diaspora moldovenească views 9789
A apărut ediţia 2015 a revistei “PRO diaspora” pentru copiii moldoveni din Europa
Foto: portugalia.mfa.md
13 iunie 2015, 13:30 Diaspora moldovenească views 9789

A apărut ediţia 2015 a revistei “PRO diaspora” pentru copiii moldoveni din Europa

Ediţia 2015 a revistei „PRO diaspora", prima revistă pentru copiii moldoveni din Europa, însumează mai multe informaţii şi fotografii despre activităţile asociaţiilor culturale din ţările Europei, printre care şi Portugalia. Astfel, cititorii sunt informaţi despre aniversarea a 5-a a Şcolii Parohiale din Faro şi activităţile, pe care aceasta le desfăşoară împreună cu asociaţia „Tezaur", Festivalul „Mărţişor" organizat de Centrul Cultural Moldav din Cascais şi aflat la cea de-a 10-a ediţie, sărbătorile şi tradiţiile marcate la asociaţia „Mioriţa" din Barreiro, asociaţia „Busuioc" din Setubal la aniversarea a doua de la înfiinţare, crearea unei asociaţii culturale a moldovenilor la Beja, un portret al Mădălinei Guşan din sudul Portugaliei, cea de-a doua ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate.

Revista este îngrijită de Olesea Tanaşciuc, Preşedintele Asociaţiei mediatice „PRO diaspora", care la 1 iunie curent a împlinit 5 ani de la fondare.

Sursa: www.portugalia.mfa.md

Cuvinte cheie:

Portugalia , copii , moldovenii , diaspora , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
113 locuitori

Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.