Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 august 2015, 14:31 Diaspora moldovenească views 9134
Spectacol improvizat de copiii moldovenilor din Portugalia (FOTO)
06 august 2015, 14:31 Diaspora moldovenească views 9134

Spectacol improvizat de copiii moldovenilor din Portugalia (FOTO)

În mâinile copiilor moldoveni de la Clubul literar - dramatic „Moştenitorii" al Asociaţiei „Mioriţa", marionetele au prins viaţă.

În cadrul unui spectacol improvizat în parcul Centrului de Creație din Benavente, Portugalia, atât cei mari, cât și cei mici, au descoperit împreună secretul cărții „Cât face să ai un prieten?", lucrare tradusă în limba română de fostul ambasador al Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Turea.

„E vară, copiii se bucură de soare, sunt zburdalnici, veseli, șotioși, iar marionetele capătă viață în mâinile lor. Nelipsiți de la spectacol au fost și gemenii Daniel și Cristian Secu, care au prezentat scene hazlii, astfel, lăsând o amintire frumoasă în sufletul tuturor celor prezenți la eveniment", a menționat pentru TRM.MD, Rodica Gherasim, preşedinta Asociaţiei „Mioriţa" din Portugalia.

Rodica Gherasim ne-a mărturisit că prin intermediul acestui spectacol, cei maturi au primit o lecție de la copii - de a dărui cu generozitate mai multe zâmbete, recunoștință și apreciere pentru tot ce este frumos.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , Portugalia , copii , spectacol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.