Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2015, 16:32 Diaspora moldovenească views 6411
Ziua Culturii Republicii Moldova în Portugalia
13 noiembrie 2015, 16:32 Diaspora moldovenească views 6411

Ziua Culturii Republicii Moldova în Portugalia

Asociaţia „Mioriţa" din oraşul Barreiro a organizat cea de-a cincea ediţie a Zilei Culturii Republicii Moldova în Portugalia, eveniment desfăşurat cu genericul „Sfânta ţară şi frumoasă".

Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, la eveniment au participat reprezentanți ai Ambasadelor Republicii Moldova și României în Portugalia, consilieri ai primăriilor și orașelor Barreiro și Moita, președinți ai mai multor asociații de imigranți, precum și soprana de origine română Elena Dumitrescu Nentwig, stabilită la Lisabona.

În scenă au evoluat membrii Asociației „Miorița" și copiii de la clubul literar-dramatic „Moștenitorii", membrii Centrului cultural moldav, ai Ligii Femeilor din Almada, ai Asociației „Doina" din orașul Faro, Asociației „Busuioc" din Setubal, interpreții Victoria Leucă, Ion Reniță, Ioana Ghies, participanții la programul „DOR", acordeonistul Vadim Lavranciuc și actorul portughez Pedro Oliveira.

Au fost, de asemenea, organizate o serie de expoziții de artizanat, de vestimentație în stil etno a modelierului Anei Javgureanu, de produse cosmetice naturale prezentată de Angela Andriuță, de cărți ai autorilor basarabeni, precum și o expoziție de vinuri moldovenești și divinuri.

Potrivit președintei Asociației „Miorița", Rodica Gherasim, această sărbătoare a avut și o conotație de caritate , întrucât s-a adus și un simbolic aport pentru a o ajuta pe Iuliana Pușcaș, o tânără mămică, diagnosticată cu tumoare cerebrală.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.