Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2016, 09:35 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 17513
Restaurantul „Moldova” din New-York funcționează chiar și pe timp de viscol (Foto)
26 ianuarie 2016, 09:35 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 17513

Restaurantul „Moldova” din New-York funcționează chiar și pe timp de viscol (Foto)

Un restaurant moldovenesc din New-York este deschis chiar și pe timp de ninsori abundente. După cum au comunicat conaționalii noștri care locuiesc la New-York, aproape toate restaurantele (și nu numai ele) sînt închise pe astfel de vreme. Numai pe moldoveni intemperiile nu i-au speriat.

Restaurantul „Moldova" se află la Brooklyn, unde în mod tradițional se stabilesc cu traiul originari din fosta Uniune Sovietică. El a fost deschis în anul 2012 de conaționalul nostru, moldoveanul Radu Panfil, care a emigrat în SUA în anul 2005. La acest restaurant muncesc tot moldoveni.

Apariția noului restaurant cu bucate naționale a fost observată de ziarul New York Times, dedicîndu-i acestui eveniment o informație și explicîndu-le, totodată, americanilo, unde se află țara omonimă. Cu doi ani mai tîrziu, criticul de restaurant la New York Times a scris deja un articol cu un set mare de fotografii. El a observat că lista de bucate este completată în limbile moldovenească și rusă, iar principala lui mîncare, în opinia autorului, este mămăliga. El le-a relatat cititorilor ce este aceasta și cum se servește. Luînd masa la „Moldova", oaspetele a menționat porțiile mari de bucate moldovenești.

Autorul articolului a observat și faptul că chelnerițele poartă bluze naționale, brodate manual în Moldova. Pentru împodobirea interiorului au fost utilizate obiecte confecționate de meșteri populari moldoveni.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , bucataria , ninsori , New York , restaurant

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.