Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Primul restaurant moldovenesc în Boston (Foto)

Primul restaurant moldovenesc în Boston (Foto)

În orașul american Boston a fost deschis primul restaurant moldovenesc. Inițiativa a fost din partea lui Artur și Sandra Andronic, un tânăr cuplu de moldoveni din Republica Moldova.

În vara anului 2015, #diez a scris despre povestea localului cu iz moldovenesc, care urma să fie deschis în Boston, unul dintre cele mai vechi orașe din America. Deși inaugurarea restaurantului se anunța a fi la sfârșitul verii anului trecut, aceasta a avut loc pe 1 aprilie curent. Astfel, toți oaspeții restaurantului pot gusta din bucatele tradiționale precum zeamă de casă, mămăligă, friptură, plăcinte, sarmale, iar la desert, delicioasa tartă „Guguță".

Restaurantul dat este singurul local autentic moldovenesc din regiune și va servi drept un loc în care se vor aduna conaționalii noștri stabiliți pe coasta de nord-est a Americii. Totuși, Artur și Sandra nu se limitează doar la publicul moldovean, ci planifică, foarte pozitiv, să cucerească și clientela americană pe care să-i surprindă cu tradițiile noastre.

Reamintim că, alte două restaurante cu specific moldovenesc de pe coasta de est se găsesc în inima orașului Philadelphia și în cartierului Brooklyn din New York.

Adresa: 344 Watertown Street, Newton, Massachusetts, info@tastemoldova.com

Facebook: Moldova Restaurant Boston

Tel: 617-916-5245

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

restaurant , diaspora , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.