Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 decembrie 2016, 16:45 Diaspora moldovenească views 7647
Moldovencele din Spania  sînt invitate la „Șezători de suflet”
02 decembrie 2016, 16:45 Diaspora moldovenească views 7647

Moldovencele din Spania sînt invitate la „Șezători de suflet”

Pe 3 decembrie, la Barcelona (adresa: carrer Pujades 158) va avea loc al treilea atelier de inteligență emoțională care face parte din proiectul INSPIRĂ, conceput de femei pentru femei și realizat de Cristina Leahu, membră a diasporei moldovenești din Barcelona.

Acest proiect este un curs de inteligență emoțională pentru femeile migrante, cu genericul „Șezători de suflet".

Scopul atelierelor este de a ajuta femeile moldovence să se înțeleagă mai bine, să-și depășească greutățile și momentele de slăbiciune, să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, dar și să ofere sprijin reciproc. În ultimă instanță, abilitarea femeilor migrante va conduce la inițierea unor acțiuni de antreprenoriat social în comunitățile unde se află ele sau în localitățile de origine, atunci cînd vor reveni acasă.

Proiectul INSPIRĂ este cîștigător în cadrul programului de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, subprogramul Abilitarea Femeilor în Diasporă al Biroului Relații cu Diaspora (BRD), realizat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea din Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Cuvinte cheie:

diaspora , Spania , şezătoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1468
Populația:
1663 locuitori

Ţareuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țareuca și Țahnăuți. Satul Țareuca este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1663 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1468.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.