Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2017, 17:20 Diaspora moldovenească views 11239
Moldovenii nu vor mai putea munci în Marea Britanie
11 mai 2017, 17:20 Diaspora moldovenească views 11239

Moldovenii nu vor mai putea munci în Marea Britanie

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a reafirmat angajamentul Partidului Conservator de a reduce numărul imigrațilorîn Regatul Unit, cerînd sprijin în realizarea acestui deziderat pentru pentru a putea fi controlate frontierele ţării.

Premierul britanic, Theresa May, a declarat luni că Partidul Conservator își va menține angajamentul de a reduce imigrația netă în Regatul Unit pînă la „zeci de mii" pe an dacă va cîștiga alegerile de luna viitoare, potrivit Reuters.

„Este important să continuăm și vom continua să susţinem că sîntem hotărîţi să reducem imigrația netă la un nivel sustenabil. Credem că acest nivel este de zeci de mii", le-a spus May susținătorilor ei din Londra.

În ciuda angajamentului pe care şi l-au asumat conservatorii de la venirea partidului la putere în 2010, această ţintă a fost ratată pînă acum. Datele oficiale arată că, în luna septembrie 2016, migraţia netă în Marea Britanie a fost de 273.000 de persoane, în scădere cu 49.000 față de anul precedent și cea mai mică cifră înregistrată de la sfîrșitul lunii iunie 2014.

„Desigur, odată ce vom părăsi Uniunea Europeană, vom avea posibilitatea să ne asigurăm controlul asupra granițelor noastre, în Regatul Unit, fiindcă vom putea stabili propriile noastre reguli pentru persoanele care vor vrea să vină din Uniunea Europeană în Marea Britanie", a mai spus Theresa May.

„Ieşirea din UE va însemna pentru noi că nu vom mai permite libera circulație în modul cum s-a întîmplat în trecut", a adăugat premierul britanic.

Vom menționa că dacă conservatorii britanici în frunte cu Theresa May își vor pute în aplicare planurile privind reducerea numărului imigranților veniți din Uniunea Europeană, acest lucru îi va afecta mult și pe cetățenii Republicii Moldova. Și asta pentru că mulți dintre ei muncesc în Marea Britanie în calitate de cetățeni europeni, fiind plecați acolo deținînd cetățenia României și avînd pașaportul românesc.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , munca , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.