Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 noiembrie 2017, 09:30 Diaspora moldovenească views 8623
Moldoveanul Iulian Ciobanu, campion al Portugaliei la acordeon (Foto, Video)
10 noiembrie 2017, 09:30 Diaspora moldovenească views 8623

Moldoveanul Iulian Ciobanu, campion al Portugaliei la acordeon (Foto, Video)

Tînărul Iulian Ciobanu, care s-a născut în Moldova și în 2012 s-a stabilit împreună cu părinții în Portugalia, a participat recent, la Praga, la Ziua Internațională a Acordeonului, și este cvadruplu campion al Portugaliei la acordeon.

Numele moldoveanului se așterne foarte armonios pe afișele scrise în limba lui Camões şi nu doar.

Iulian Ciobanu a tot participat în ultimii ani la diverse concursuri internaționale ale tinerilor acordeoniști și a obținut mai multe premii și trofee, iar recent a participat la un concert la Praga, în Republica Cehă, acolo unde a fost marcată, în perioada 2-5 noiembrie 2017, Ziua Internațională a Acordeonului.

Tînărul moldovean studiază acordeonul de la vîrsta de șase ani. A fost elev la Școala de Arte „Alexei Stîrcea" din Chișinău, pe care a absolvit-o cu Diplomă de Merit.

În Portugalia Iulian Ciobanu a schimbat acordeonul cu clape pe acordeonul cu butoane. Are un CV de invidiat, cu numeroase concerte la Lisabona, în țară și în străinătate. Este elev al Institutului de Muzică „Vitorino Matono", profesor-coordonator Aníbal Freire.

Este de patru ori campion al Portugaliei la acordeon, la categoria lui de vîrstă. Și este membru al Orchestrei Tradiționale din Alcobaça (port. Orquestra Típica de Alcobaça).

Sursa: stiripozitive.eu

Cuvinte cheie:

campion , diaspora , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.