Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 decembrie 2017, 11:30 Diaspora moldovenească views 5440
Moldovenii din Torino vor beneficia de asistență consulară
12 decembrie 2017, 11:30 Diaspora moldovenească views 5440

Moldovenii din Torino vor beneficia de asistență consulară

La data de 16 decembrie 2017, reprezentanţii Consulatului General al Republicii Moldova la Milano vor efectua o deplasare de serviciu in or. Torino, în scopul prestării serviciilor consulare.

Adresa localului unde se va desfășura activitatea este: or. Torino, via dei Quartieri nr. 6/L (sediul ACLI). . Serviciile consualre vor fi oferite între orele 09.00-13.00.

Din motive tehnice nu vor fi perfectate titluri de călătorie, buletine de identitate şi paşapoarte pentru călătorii în străinătate.

Acordarea asistenței consulare ,,în teren" face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine" inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari pentru a presta servicii consulare „în teren", inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Italia , diaspora , Servicii consulare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.