Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 martie 2018, 16:30 Diaspora moldovenească views 15859
Prin ce se deosebește ambasada de consulat
30 martie 2018, 16:30 Diaspora moldovenească views 15859

Prin ce se deosebește ambasada de consulat

Misiunea diplomatică (ambasada) asigură desfășurarea unei linii politice unice a Republicii Moldova în relațiile cu țara gazdă, coordonează activitățile și controlează activitatea reprezentanțelor organelor de stat și ale altor organizații din statul gazdă.

Instituția consulară este un organ de stat care vizează relațiile externe a Republicii Moldova, care exercită funcții consulare în numele Republicii Moldova pe teritoriul statului gazdă.

Ambasadele îndeplinesc, de asemenea, funcții consulare. De regulă, în aceste scopuri, în cadrul acestora sînt create departamente consulare.

Respectiv, ambasada în statul gazdă este una (se află, de obicei, în capitală), instituții consulare însă pot fi mai multe.

Instituțiile consulare și departamentul consular al ambasadei își exercită funcțiile pe teritoriul anumitor districte consulare.

Informațiile cu privire la datele de contact ale ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova, precum și numerele de telefon ale liniilor telefonice fierbinți, le găsiți AICI.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , consulat , ambasada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.