Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 iunie 2018, 15:00 Diaspora moldovenească views 11426
Condițiile stabilite de CEC pentru alegătorii din diasporă
18 iunie 2018, 15:00 Diaspora moldovenească views 11426

Condițiile stabilite de CEC pentru alegătorii din diasporă

Regulamentul mai prevede că, informaţia despre statele şi localităţile unde vor fi constituite secţii de votare în străinătate se aduce la cunoştinţa publică de către Comisia Electorală Centrală îndată după determinarea acestora de către Guvern.

Iar, cetățenii cu drept de vot care s-au înregistrat în prealabil vor fi informați despre secțiile
de votare deschise pe teritoriul țării pentru care s-au înregistrat prin email.

Documentul nu spune cîte liste electorale îi vor fi atribuite fiecărei secții, însă autorii menționează că pentru secțiile de votare constituite în afara țării, listele electorale se întocmesc în baza datelor colectate de la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova. În listele electorale se înscriu membrii personalului misiunilor diplomatice și oficiile consulare, precum și membrii familiilor lor. Iar, alegătorii, care nu au fost înscrişi în listele electorale, dar se prezintă la votare în ziua alegerilor sau referendumului, se înscriu într-o listă suplimentară.

Regulamentul poate fi consultat mai jos, iar persoanele care doresc să vină cu propuneri sau recomandări o pot face pînă pe 25 iunie 2018 pe suport de hîrtie la adresa str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chişinău, MD 2012, sau electronic la adresa de e-mail: info@cec.md. Menționăm că, săptămîna trecută mai muți reprezentanți ai diasporei au venit cu nouă recomandări privind organizarea alegerilor peste hotare. Propunerile acestora pot fi citite aici.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

CEC , diaspora , condiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
961 locuitori

Cazangic este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Selişte și Cazangic. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 961 de oameni. Satul Cazangic a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.