Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iunie 2018, 12:30 Diaspora moldovenească views 16010
Andrei Neguță, convocat la Ministerul rus de Externe după ce ONU a cerut retragerea trupelor ruse
26 iunie 2018, 12:30 Diaspora moldovenească views 16010

Andrei Neguță, convocat la Ministerul rus de Externe după ce ONU a cerut retragerea trupelor ruse

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova unde viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, i-a făcut mai multe avertizări în legătură cu rezoluția adoptată de către Adunarea Generală a ONU privind retragerea trupelor ruse de ocupție de pe teritoriul R. Moldova.

„Partea rusă a remarcat din nou caracterul destructiv al rezoluției adoptate pe data de 22 iunie de către ONU la inițiativa Chișinăului «Retragerea totală și necondiționată a trupelor străine (a se citi ruse – n.red) de pe teritoriul R. Moldova», deoarece acestea ar complica procesul de reglementare transnistreană", se menționează într-un comunicat al MAE rus după întrevederea dintre Neguța și Karasin.

„Ambasadorului moldovean i s-a mai atras atenția că decizia în cauză a fost luată în lipsa unui consens politic intern la Chișinău, iar prin acest pas neprietenesc Guvernul Moldovei umbrește atmosfera relațiilor moldo-ruse. Decizia este contrară declarațiilor privind dezvoltarea relațiilor", se mai arată în nota diplomației ruse.

Amintim că la 22 iunie, Adunarea generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care îndeamnă Moscova să-și retragă armamentul și munițiile din stânga Nistrului. Rezoluția nu face referire la trupele de pacificare, ci la Grupul Operativ de Trupe Ruse din regiune.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

ambasador , Rusia , ONU

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1530
Populația:
1379 locuitori

Piatra este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Jeloboc și Piatra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 59 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1379 de oameni. Satul Piatra a fost menționat documentar în anul 1530.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.