Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 august 2018, 14:45 Diaspora moldovenească views 11946
Moldovenii s-au făcut remarcaţi în Karavaevo (Foto, Video)
30 august 2018, 14:45 Diaspora moldovenească views 11946

Moldovenii s-au făcut remarcaţi în Karavaevo (Foto, Video)

De curînd, în Rusia a avut loc celebrarea Zilei Satului Karavaevo, în cadrul căreia a avut loc Festivalul Bucătăriei Naționale și un concert festiv. Organizația publică regională Centrul Moldovenesc din Kostroma a participat la aceste evenimente în calitate de invitați de onoare.

La Festivalul Bucătăriei Naționale a avut loc degustarea mîncărurilor delicioase, care au fost pregătite de compatrioții noștri: Bîcova Svetlana, Buzulan Nina, Ţvec Svetlana, Ţurcanu Veronica, Bodorin Eugenia, Casîm Aliona, Mamaeva Elena.

La concertul festiv, tinerele noastre talente Sviridova Diana și Bodorin Cristina i-au bucurat pe oaspeții veniţi la sărbătoare cu cîntecele lor.

Satul Karavaevo și Centrul moldovenesc au o prietenie puternică şi de lungă durată. În sat este situat orăşelul Academiei de Agricultură Kostroma, unde studiază şi locuiesc circa trei sute de studenți din Republica Moldova. Iar în satul propriu-zis locuiesc circa zece familii de moldoveni.

Satul Karavaevo este cunoscut în întreaga lume, datorită rasei de vaci de Kostroma, care este cultivată cu succes şi în Moldova. În pofida vîrstei sale considerabile, Karavaevo este un sat modern, care se dezvoltă rapid.

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1761
Populația:
1851 locuitori

Molovata Nouă este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molovata Nouă și Roghi. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1851 de oameni. Satul Molovata Nouă a fost menționat documentar în anul 1761.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.