Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 februarie 2019, 17:20 Diaspora moldovenească views 3937
Liderii diasporei moldovenești s-au reunit la Atena
11 februarie 2019, 17:20 Diaspora moldovenească views 3937

Liderii diasporei moldovenești s-au reunit la Atena

La Atena au fost discutate aspectele colaborării dintre diasporă și Ambasada Republicii Moldova în Grecia

La eveniment au fost prezenți președintele Uniunii de prietenie moldo-elenă „Alexandros Ipsilantis", Svetlana Lisagor Vergis, vicepreședintele Comunității „Orfeu", Mihail Slusarenco și președintele „TYRAS", Dorina Izbișciuc.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă principalele evenimente, organizate în comun pe parcursul anului 2018 și discutate activitățile care urmează a fi desfășurate pe parcursul anului curent cu implicarea activă a misiunii diplomatice și a asociațiilor de moldoveni din Grecia.

Ambasadorul Republicii Moldova a informat interlocutorii despre inițierea, în luna februarie curent, a negocierilor asupra Acordului moldo-elen privind securitatea socială, care va contribui la soluționarea problemelor diasporei legate de pensie. De asemenea, au fost discutate aspectele legate de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind adresată invitația către diaspora de a-și exercita dreptul la vot.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Grecia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2342 locuitori

Bîrnova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Bîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Bîrnova este situat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2342 de oameni. Satul Bîrnova din ținutul Hotin, este o veche așezare rurală, menționată sub denumirea Cusearău în documentul din 20 decembrie 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.