Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2019, 11:00 Diaspora moldovenească views 14507
O moldoveancă lucrează la cel mai bun restaurant din lume
25 martie 2019, 11:00 Diaspora moldovenească views 14507

O moldoveancă lucrează la cel mai bun restaurant din lume

Tînăra de 25 de ani din Moldova, Doina Paulesco, a ajuns să lucreze în restaurantul Nr. 1 din lume în 2018, Osteria Francescana.

Localul este deținut de maestrul bucătar Massimo Bottura, decernat cu trei stele Michelin și desemnat cel mai bun restaurant din lume în anul 2018, scrie UNIMEDIA.

Potrivit Venezia Eventi, Doina Paulesco a absolvit cursul avansat în bucătăria italiană și a fost desemnată drept este cea mai bună studentă din cei 69 de absolvenți ai Școlii Internaționale de Bucătărie Italiană Alma.

Diploma Alma i-a oferit oportunitatea să muncească la restaurantul numărul 1 în lume.

Doina Paulesco lucrează în prezent alături de maestrul bucătar Massimo Bottura la restaurantul Osteria Francescana din orașul Modena, unde a făcut și stagiul de cinci luni. Restaurantul are trei stele Michelin și din anul 2012 s-a poziționat de două ori pe primul loc în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, potrivit Forbes.

Ghidul Michelin este un simbol al calitatii si excelentei in industria gastronomiei. A fost creat de frații André și Édouard Michelin la începutul secolului trecut. Inițial avea menirea de a ajuta șoferii să-și întrețină mașinile, să găsească cazare decentă și mîncare în timpul călătoriilor prin Franța, incluzînd adresele stațiilor de alimentare, mecanici și dealerii de anvelope, împreună cu prețurile locale pentru combustibil, anvelope și reparații auto.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

moldoveanca , diaspora , restaurant

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
1914 locuitori

Pecişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Pecişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 33 km de orașul Rezina și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1914 oameni. Satul Peciște este menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.