Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 mai 2019, 14:40 Diaspora moldovenească views 17844
Zilele culturii moldovenești în Belarus (Foto)
29 mai 2019, 14:40 Diaspora moldovenească views 17844

Zilele culturii moldovenești în Belarus (Foto)

În perioada 24-25 mai 2019, în or. Gomel au avut loc Zilele Culturii Republicii Moldova la Gomel - primul eveniment regional organizat pe platforma ediției a XX-a a Expoziției Internaționale Universale Specializate „Весна в Гомеле - 2019" în parteneriat cu Comitetul Executiv al reg. Gomel și or. Gomel și Filiala Gomel a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Belarus.

Festivalul a adunat două componente distincte: promovarea potențialului economic și promovarea valorilor cultural-artistice ale Republicii Moldova, informează Noi.md.

Astfel, pe parcursul celor două zile ale evenimentuluiб pe platourile artistice au evoluat cu un program cultural-artistic colectivele de artiști amatori din diaspora moldovenească. Vizitatorilor li s-a oferit posibilitatea să participe la atelierul de preparare a bucatelor tradiționale moldovenești - mămăliga și master-clasul de dansuri populare, să viziteze „Casa mare" improvizată și să urmărească măiestria fierarului Mihail Dedeșcu.

Vinificatorii din Republica Moldova și-au prezentat vinurile sale potențialilor parteneri, dar și publicului larg, au fost organizate degustări și prezentări cu comercializarea producției. În total, la eveniment a fost prezentată producția vinicolă a 4 vinării din zona de sud a Republicii Moldova. De asemenea, în vederea aprofundării relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două state, inclusiv la nivel interregional, în cadrul evenimentelor respective a avut loc semnarea Acordului de stabilire a relațiilor de prietenie și înfrățire între raionul Vulcănești (Republica Moldova) și raionul Mozîri (Republica Belarus).

Evenimentul a deschis noi oportunități pentru extinderea cooperării și promovarea Republicii Moldova peste hotarele țării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Belarus , diaspora , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.