Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2019, 18:00 Diaspora moldovenească views 3290
Anunț important pentru moldovenii din Germania, Suedia și Danemarca
13 noiembrie 2019, 18:00 Diaspora moldovenească views 3290

Anunț important pentru moldovenii din Germania, Suedia și Danemarca

Cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei urmează să țină cont de următoarele.

Autoritățile daneze au hotărît să prelungească perioada de efectuare a controalelor, la frontiera de stat danezo-germană, pînă la data de 12 mai 2020.

În aceste condiții, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) și terestre (rutiere și feroviare), dinspre Republica Federală Germania spre Regatul Danemarcei, trebuie să dețină un act de identitate valabil. Cerința este obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Regatul Danemarcei către Regatul Suediei. Autoritățile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întîrzierilor la transportul feroviar, maritim și rutier (în special la autobuze/autocare), din cauza verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

De asemenea, Guvernul danez a decis efectuarea de controale la frontiera de stat danezo-suedeză începînd cu 12 noiembrie 2019, pe o durată de 6 luni, pînă la data de 12 mai 2020. Aceste controale de frontieră vor fi efectuate de către autoritățile daneze pe rutele maritime dinspre Rønne, Helsingør, Frederikshavn și Grenaa, precum și terestre, la traversarea podului Øresund dinspre Suedia către Danemarca.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. În aceste condiții, se recomandă cetățenilor moldoveni să se asigure că dețin, pe timpul călătoriei în Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil (pașaport).

Cetățenii moldoveni pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadelor Republicii Moldova în aceste state.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Danemarca , Germania , diaspora , Suedia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1931 locuitori

Aluniş este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Aluniş este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, este situat la 20 km de oraşul Rîşcani şi la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1931 de oameni. Satul Aluniș a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.