Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 decembrie 2019, 18:00 Diaspora moldovenească views 5943
Anunț important pentru moldovenii din Franța
19 decembrie 2019, 18:00 Diaspora moldovenească views 5943

Anunț important pentru moldovenii din Franța

Cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau au de gînd să călătorească în Republica Franceză urmează să țină cont de următoarele:

În Franța continuă greva, care a început la data de 5 decembrie 2019, la SNCF (compania națională de căi ferate) și RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene). Sînt așteptate în continuare perturbări în transporturile publice urbane, interurbane, regionale și internaționale (Eurostar, Thalis și Lyria), precum și în rețeaua rutieră. Totodată, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) reamintește pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situația zborurilor.

Cetățenii moldoveni pot obține informații actualizate despre situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France accesînd site-ul RATP.

Conform datelor de pe site-ul OuiSNCF , cetățenii sînt încurajați să aleagă alternative sigure de călătorie. Programul trenurilor poate fi consultat pe site-ul SNCF.

Informațiile despre orarul trenurilor, de la o zi la alta, sînt disponibile în fiecare zi la orele 17:00, pe site-ul SNCF.

Cetățenii moldoveni pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Paris

 

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Anunţ , Franta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
526 locuitori

Iurievca este un sat din cadrul comunei Gradişte, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 526 de oameni. Satul Iurievca a fost menționat documentar în anul 1815 cu denumirea Gălbenița.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.