Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 februarie 2020, 13:00 Diaspora moldovenească views 5686
O moldoveancă din Italia are coronavirus
29 februarie 2020, 13:00 Diaspora moldovenească views 5686

O moldoveancă din Italia are coronavirus

O cetățeancă a Republicii Moldova a fost infectată cu coronavirus. Aceasta se află în Italia, a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al ministerului, probele au fost prelevate acum două zile, iar rezultatele testelor au ieșit pozitive. Asta după ce moldoveanca a intrat în contact cu o italiancă infectată, scrie Noi.md cu referire la agora.md.

Totodată, ministerul spune că o altă persoană, care deține cetățenia țării noastre, a contactat cu persoana italiană infectată. Aceasta este în așteptarea rezultatelor analizelor.

„Starea de sănătate a celor două persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară. Despre evoluția celor două cazuri, autoritățile italiene vor informa constant misiunile noastre diplomatice", a spus Ministerul de Externe.

Menționăm că acesta este primul caz confirmat de coronavirus în rîndul cetățenilor Republicii Moldova. Autoritățile susțin că pe teritoriul țării noastre nu au fost înregistrate infectări cu Covid-19.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Italia , coronavirus , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1937
Populația:
791 locuitori

Bucuria este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tudoreşti și Bucuria. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cahul și la 168 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 791 de oameni. Satul Bucuria a fost întemeiat în anul 1937.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.