Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 martie 2020, 16:00 Diaspora moldovenească views 7717
Noi facilități pentru moldovenii reveniți acasă de peste hotare
02 martie 2020, 16:00 Diaspora moldovenească views 7717

Noi facilități pentru moldovenii reveniți acasă de peste hotare

Moldovenii care vor reveni în țară și se vor angaja oficial ar putea beneficia de un depozit bancar cu subvenții din partea statului. Inițiativa a fost anunțată de prim-ministrul Ion Chicu.

„Începînd cu 1 iulie ne propunem să creăm cont de depozit bancar pentru fiecare concetățean de-al nostru revenit de peste hotare, care se angajează oficial în cîmpul muncii. Cuantumul subvenționării lunare din partea statului – pînă la 20% din salariul oficial declarat. Ministerul Finanțelor va propune spre consultări publice proiectul Regulamentului respectiv în cîteva săptămîni”, a scris Ion Chicu, potrivit agora.md.

Totodată, a promis noi majorări de salarii. „Dacă isteria legată de virus nu ne va face surprize neplăcute pe plan economic regional și mondial, dinamica încasărilor bugetare ne va permite să venim pentru partea a doua a anului cu o nouă majorare a salariilor pedagogilor, medicilor și altor bugetari”, a adăugat premierul.

Inițiativele au fost lansate în contextul în care în primele două luni ale anului 2020 veniturile la bugetul de stat au crescut cu 1,2 miliarde de lei față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit lui Ion Chicu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Ion Chicu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1535
Populația:
1279 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 14 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1279 de oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1535.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.