Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 martie 2020, 12:00 Diaspora moldovenească views 5821
Ambasada Moldovei în China nu mai primește cetățeni începînd de astăzi
09 martie 2020, 12:00 Diaspora moldovenească views 5821

Ambasada Moldovei în China nu mai primește cetățeni începînd de astăzi

Primirea cetățenilor pentru soluționarea aspectelor consulare la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză va fi sistată începînd de astăzi, 9 martie, pînă la sfîrșitul lunii.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene măsura vine „în vederea minimalizării riscurilor ce țin de situația epidemiologică din lume și nemijlocit din China, datorată răspîndirii virusului COVID-19", trasnmite IPN.

Totodată, Ambasada va continua să presteze servicii consulare pentru perfectarea titlurilor de călătorie, cazierelor judiciare și pentru supra-legalizarea documentelor. Remiterea solicitărilor și documentelor perfectate se va face distant, prin intermediul poștei, serviciilor de curieri și a poștei electronice.

De asemenea, la sediul Ambasadei de la Beijing va fi amenajată o încăpere cu intrare separată, unde urmează să activeze Secția Consulară, cu un ghișeu cu dotatări speciale ce se impun în asemenea situații.

Cetățeii moldoveni care se află în Republica Populară Chineză pot apela doar în situații de urgență la numărul de telefon: +86 186 120 89 182. De asemenea, MAEIE recomandă păstrarea calmului și respectarea măsurilor de protecție și prevenție a răspîndirii virusulogice emise de Organizația Mondială a Sănătății.

Și Ambasada Italiei în Republica Moldiva anunță că, cei care vor avea nevoie de servicii consulare la ghișeu sunt rugați să facă o programare scriind, de preferință, la adresa de e-mail: amb.chisinau@esteri.it sau sunînd la numărul de telefon 00373 (0) 22 266720. Potrivit Ambasadei, măsura este luată în urma creșterii codului de alertă emis de către Guvernul Republicii Moldova de la „galben" la „portocaliu", dar și pentru o protecție sporită a sănătății utilizatorilor.

De asemenea, Ambasada Italiei invită persoanele să utilizeze portalul „Fast it" pentru a se înregistra în Registrul de evidență a italienilor rezidenți în străinatate (AIRE) și pentru a raporta orice modificare a adresei și a reședinței.

Autoritățile moldovenești au emis duminică, 8 martie, cod portocaliu la nivel național privind riscul de infecție cu COVID-19. O zi mai devreme, în Republica Moldova, a fost confirmat primul caz de infecție cu noul coronavirus la o femeie de 48 de ani, revenită din Italia.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , China , ambasada , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
759 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Alexandrovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.