Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 martie 2020, 14:00 Diaspora moldovenească views 3624
Mai mulţi şoferi moldoveni, blocaţi la graniţa dintre Italia şi Slovenia
17 martie 2020, 14:00 Diaspora moldovenească views 3624

Mai mulţi şoferi moldoveni, blocaţi la graniţa dintre Italia şi Slovenia

Mai mulţi şoferi de TIR-uri din Moldova au rămas blocaţi la graniţa dintre Italia şi Slovenia. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către soţia unuia dintre transportatori.

Aceştia nu pot reveni în ţară pentru că autorităţile slovene au închis hotarele din cauza coronavirusului, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Potrivit unuia dintre şoferi, Eduard Papadiuc, la frontiera dintre Italia şi Slovenia staţionează circa 30 de TIR-uri, care se îndreptau spre Moldova cu încărcături de mare tonaj. În data de 11 martie Slovenia a închis graniţa cu Italia şi de atunci zeci de TIR-uri, inclusiv din Moldova au rămas blocate.

Contactat telefonic, Serviciul de presă al Ministerului de Externe ne-a spus că despre această problemă a fost anunţată Ambasada Ungariei din Slovenia. Însă, din cauza mai multor cereri similare, misiunile diplomatice nu pot reacţiona operativ în această situaţie.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

frontiera , soferi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1559 locuitori

Berlinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berlinţi şi Caracuşenii Noi. Satul Berlinţi este situat la o distanţă de 14 km de oraşul Briceni, la 12 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Prima atestare documentară a satului Berlinţi datează din septembrie 1671. La acea  dată satul se numea Bîrlinţi şi era în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.