Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 aprilie 2020, 11:30 Diaspora moldovenească views 4680
224 moldoveni, repatriați din Frankfurt
09 aprilie 2020, 11:30 Diaspora moldovenească views 4680

224 moldoveni, repatriați din Frankfurt

224 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din orașul Frankfurt pe Main la Chișinău, cu zborul charter autorizat de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Repatrierea a fost organizată prin eforturile comune ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, Ambasadei Republicii Moldova la Berlin și companiei aeriene „Air Moldova".

Precizăm că lista pasagerilor a fost întocmită în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, prioritate fiind acordată familiilor cu copii, elevilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de cetățeni defavorizați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.