Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2020, 14:30 Diaspora moldovenească views 4695
Medic din Portugalia: Majoritatea migranților moldoveni au medic de familie
17 aprilie 2020, 14:30 Diaspora moldovenească views 4695

Medic din Portugalia: Majoritatea migranților moldoveni au medic de familie

Majoritatea cetățenilor moldoveni stabiliți în Portugalia au medic de familie. O spune Angela Zgardan, moldoveancă stabilită cu traiul la Lisabona de 21 de ani.

Ea a relatat într-un interviu pentru gazetabasarabiei.com cum funcționează sistemul medical din Portugalia.

"Sistemul național de sănătate în Portugalia este bine organizat. Sînt și mulți medici din Moldova care activează în spitale și Centrele de Sănătate portugheze. Toți moldovenii cu viză de reședință sau domiciliați au dreptul la servicii medicale. Ne cunoaștem între noi medicii, dar și mulți conaționali, prin intermediul asociațiilor care activează, cu care comunicăm în permanență. De asemenea, ne străduim să-i ajutăm pe toți cei care ne cer ajutorul. Ambasada Moldovei în Portugalia este la fel, un suport important pentru conaționali", a declarat ea.

Angela Zgardan a îndemnat cetățenii moldoveni de acasă să respecte cu strictețe măsurile de carantină impuse de autorități. E nevoie de solidaritate în acest clipe grele, spune ea.

"Urmărim cu atenție situația din țară și sîntem foarte îngrijorați de ceea ce se întîmplă în prezent în Moldova. Vreau doar să mă alătur la indicațiile și recomandările autorităților din Republica Moldova: starea de carantină, izolarea și supravegherea persoanelor în etate, grija pentru pacienții cu boli cronice, femeile însărcinate și, nu în ultimul rînd, recomandăm să fie protejați lucrătorii medicali, să fie disponibilizate măsurile de protecție, avînd posibilitatea să reziste în prima linie la confruntarea pandemiei. Conaționalilor le recomadăm: Stați acasă! Este nevoie să fim solidari în aceste clipe grele, pentru că doar împreună vom învinge"

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
8783 locuitori

Baurci este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Baurci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 8783 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.