Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 aprilie 2020, 15:57 Diaspora moldovenească views 4798
Care este modalitatea sigură de întoarcere acasă pentru migranți (Video)
29 aprilie 2020, 15:57 Diaspora moldovenească views 4798

Care este modalitatea sigură de întoarcere acasă pentru migranți (Video)

Diaspora moldovenească „Patria” de la Sankt Petersburg a postat pe rețea un videoclip din care cetățenii pot afla ce pași urmează să parcurgă moldovenii care sînt în străinătate înainte de a reveni în Moldova și ce neplăceri i-ar putea aștepta dacă decid să pornească acasă fără a ține cont de informații și știri, relatează Noi.md.

Reprezentanții diasporei moldovenești de la Sankt Petersburg au pregătit acest videoclip, constatînd cu mare regret și tristețe din diferite surse cum moldovenii, blocați la frontierele diferitelor țări fără bani și fără a înțelege ce să facă solicită ajutorul Guvernului Moldovei.

După cum s-a menționat în videoclip, în prezent cel mai sigur pas pentru cetățenii noștri care au rămas în străinătate este să încerce prin orice modalitate să rămînă în țara în care se află acum, fără nicio mișcare și deplasări inutile. Cu toate acestea, nu toată lumea are o astfel de oportunitate. Virusul a avut un impact puternic asupra celor care cîștigau banii, deplasîndu-se în alte țări. Fără muncă și fără bani, mulți dintre cetățenii noștri sînt nevoiți să revină urgent în Moldova. Dar nu toată lumea înțelege cum poate făcut acest lucru și ce probleme pot întîmpina dacă nu dețin anumite informații.

În videoclipul său, diaspora moldovenească „Patria” de la Sankt Petersburg a încercat să ofere informații generale cetățenilor noștri, astfel încît aceștia să înțeleagă ce măsuri trebuie luate pentru a evita situațiile dificile, fiind blocați la frontieră, fără posibilitatea de a merge mai departe.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

migranți , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1808
Populația:
2567 locuitori

Etulia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Etulia Nouă, Etulia și loc.st.c.f. Etulia. Localitatea se află la distanța de 113 km de municipiul Comrat și la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2567 de oameni. Satul Etulia a fost menționat documentar în anul 1808.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.