Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 noiembrie 2020, 16:40 Diaspora moldovenească views 2930
Fără măști și distanță socia
12 noiembrie 2020, 16:40 Diaspora moldovenească views 2930

Fără măști și distanță socia

Concertul "Seară diasporei" a avut loc aseară pentru moldovenii de la Moscova care s-au distrat pe cinste, într-un local din capitala Rusiei. Evenimentul a fost organizat gratis de un grup necunoscut "Dar pentru Moldova", care au spus că nu este un eveniment politic, însă organizatorii i-au îndemnat pe oameni să iasă la vot duminică.

Deși organizatorii "Dar pentru Moldova" au anunțat printr-o postare pe Facebook că concertul nu are nicio legătură cu alegerile din 15 noiembrie, în cadrul evenimentului, președintele grupului, Mihai Cornea, i-a îndemnat pe moldoveni să iasă la vot și să se gîndească pe cine vor vota, dacă vor să rămînă să trăiască în Rusia, scrie protv.md.

"Am stat și ne-am gîndit cu ce să sîntem mai răi decît diaspora din Europa. Eu mă uit cum ei se adună și ne-am gîndit că trebuie și noi să facem asta. Sîntem mulți și ne-am adunat. Cineva spunea că este legat de alegeri. Nu. Dar trebuie să ieșim la vot, dacă vrem să stăm aici, trebuie să ne gîndim".

Moldovenii au cîntat și au încins o hora moldovenească, iar la eveniment a fost prezent și fostul solist al trupei O-ZoneArsenium. În cadrul evenimentului, oaspeții au fost serviți cu băuturi și bucate, oferite gratuit. Din imagini se vede că invitații nu purtau măști de protecție, deși a fost anunțat să vină înarmate cu ele.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

Rusia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
4800 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerniţa și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Mălăiești alcătuia 4800 oameni în anul 2008. Satul Mălăieşti a fost atestat documentar în anul 1540.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.