Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 iulie 2021, 10:30 Diaspora moldovenească views 2826
Important pentru moldovenii cu drept de vot stabiliți în Irlanda
06 iulie 2021, 10:30 Diaspora moldovenească views 2826

Important pentru moldovenii cu drept de vot stabiliți în Irlanda

Autoritățile irlandeze, chiar dacă nu sânt restricții de călătorie, au cerut ca alegătorii care se deplasează din diferite localități ale Irlandei la secțiile de votare, să fie în posesia Scrisorii Ambasadei din 5 iulie 2021, care confirmă motivul deplasării.

Astfel, moldovenii din Irlanda sînt îndemnați să printeze sau să păstreze această scrisoare în format electronic pe telefon pentru a fi prezentată la solicitare. La fel, va fi nevoie și de un act de identitate moldovenesc - pașaport sau buletin.

În cazul în care cetățenii noștri vor întîmpina dificultăți, pot contacta imediat Ambasada Republicii Moldova din Dublin la numărul de urgență: +353 899771081

Iată ADRESELE secțiilor de votare în Irlanda, care vor fi deschise în data de 11 iulie 2021:

DUBLIN

BESV nr. 38/57; BESV nr. 38/58; BESV nr 38/59;

Toate trei secții de votare din Dublin sînt amplasate împreună, în una din clădirile complexul expozițional Royal Dublin Society (RDS) pe adresa:

Simmonscourt Pavilion, Simmonscourt Rd, Ballsbridge,

Dublin 4, D04 E6N6 Atentie! Intrarea este din Simmonscourt Rd!

LIMERICK

BESV nr. 38/60

or. Limerick – Shannon Rowing Club, Sarsfield Bridge, Limerick.

Localurile menționate au fost în prealabil aprobate de autoritățile irlandeze, cărora le-a fost prezentat un plan detaliat despre desfășurarea scrutinului electoral în condițiile COVID, precum au fost discutate și cu asociațiile diasporale, alți lideri neformali al comunităților compatrioților noștri din Irlanda.

Pentru evitarea aglomerației, fluxul de alegători va fi gestionat de personal de securitate licențiat, sprijinit de voluntari din diasporă.

Toate secțiile de votare vor funcționa în intervalul de timp 07:00 - 21:00, ora locală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , diaspora , Irlanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1804
Populația:
692 locuitori

Moşeni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîșcani şi la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 692 de locuitori. Satul Moșeni a fost menționat documentar în anul 1804.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.