Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2021, 09:45 Diaspora moldovenească views 3862
În Rusia s-a propus schimbarea ordinii de ședere a migranților
12 octombrie 2021, 09:45 Diaspora moldovenească views 3862

În Rusia s-a propus schimbarea ordinii de ședere a migranților

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a propus schimbarea ordinii de ședere a migranților și introducerea a trei regimuri de migrație: ședere pe termen scurt, ședere pe termen lung și ședere permanentă. Despre acest lucru a anunțat Primul Ministru adjunct al Afacerilor Interne, Alexandr Gorovoi, citat de "MIA Media".

El a menționat că regimul de ședere pe termen lung va înlocui permisul de ședere temporară. Acest regim își asumă dreptul unui străin de a rămîne în Rusia mai mult de 90 de zile timp de șase luni.

Regimul de ședere pe termen scurt va permite străinului să se afle în Rusia pînă la 90 de zile. În viitor, migrantul va trebui fie să părăsească teritoriul țării, fie să obțină un permis de ședere pe termen lung.

Dreptul de ședere permanentă implică obținerea unui permis de ședere, precum și posibilitatea dobândirii cetățeniei. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne intenționează să schimbe abordarea față de studierea străinilor în Rusia.

"Străinii care aparțin categoriilor prioritare de absolvenți vor putea conta pe o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse", a spus Gorovoi.

Șeful Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul Președintelui Federației Ruse (HRC), Valerii Fadeev, a declarat că Rusia intenționează să prelungească moratoriul privind deportarea migranților ilegali după 30 septembrie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , moldovenii , migranți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.