Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 decembrie 2021, 10:30 Diaspora moldovenească views 3122
Rusia introduce examinare medicală obligatorie pentru străini, o dată la 3 luni
30 decembrie 2021, 10:30 Diaspora moldovenească views 3122

Rusia introduce examinare medicală obligatorie pentru străini, o dată la 3 luni

Rusia introduce de miercuri examinare medicală şi amprentare obligatorii pentru străini, noile reguli fiind deja puternice criticate, relatează NOI.md cu referire la agerpres.

Conform noii legi, vor fi necesare verificări medicale elaborate la fiecare trei luni începând de anul viitor, inclusiv analize de sânge şi raze X sau examinări CT pentru unii. Ministerul de Externe de la Moscova a precizat că va încerca să obţină "condiţii favorabile" pentru jurnaliştii străini şi familiile lor.

Camera de Comerţ Germano-Rusă (AHK) a atras deja atenţia că economia Rusiei ar putea fi afectată dacă noile reguli vor fi implementate pe deplin.

Dacă oamenii de afaceri vor fi afectaţi, există riscul ca "managerii străini importanţi pentru Rusia să se îndepărteze în număr mare de ea", a precizat AHK.

Camera de Comerţ Germano-Rusă a cerut guvernului rus să relaxeze regulile, printr-o scrisoare transmisă în decembrie.

Conform noilor prevederi, străinii trebuie să se testeze de tuberculoză, sifilis şi HIV. AHK susţine că rezultatele trebuie trimise autorităţilor ruse responsabile cu imigraţia şi că luarea de amprente este de asemenea obligatorie.

Persoanele care refuză să se supună regulilor riscă să rămână fără permis de lucru. Autorităţile ruse afirmă că noua procedură este o măsură sanitară în beneficiul întregii ţări.

Cuvinte cheie:

Rusia , migranți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1647
Populația:
947 locuitori

Ciuciuieni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brejeni și Ciuciuieni. Localitatea este aşezată pe malul stîng al rîuleţului Ciulucul de Mijloc, la 11 km sud de oraşul Sîngerei şi la 102 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 947 de oameni. Satul Ciuciuieni a fost menționat documentar în anul 1647.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.