Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 ianuarie 2022, 14:00 Diaspora moldovenească views 3375
Biroul pentru Relații cu Diaspora a făcut o divizare între migranții moldoveni. Declarație
17 ianuarie 2022, 14:00 Diaspora moldovenească views 3375

Biroul pentru Relații cu Diaspora a făcut o divizare între migranții moldoveni. Declarație

Biroul pentru Relații cu Diaspora din Moldova a făcut o divizare între compatrioții noștri de peste hotare și lucrează activ cu migranții moldoveni din Europa, dar nu-i ajută pe migranți din Rusia.

O astfel de opinie într-un interviu pentru portalul Noi.md a exprimat Elena Bulhak, copreședinta Centrului cultural comunitar "Comunitatea moldovenilor" (Kursk).

Întrebată despre interacțiunea cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, înființat pe lîngă Guvernul Republicii Moldova, ea a menționat că, la începutul apariției sale, comunitatea moldovenilor din Kursk a cooperat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora și chiar foarte eficient.

"Pe atunci alte persoane se aflau la conducerea Biroului, noi chiar am primit un sprijin – literatură pentru membrii comunității. Acum însă, cu regret, nu colaborăm, deoarece la Biroul pentru relații cu diaspora există o divizare a compatrioților care se află în Rusia, și cei din Europa. Cu Europa se lucrează, cu Rusia – nu. Noi am expediat scrisori în adresa Biroului pentru relații cu diaspora, i-am invitat să participe la evenimentele noastre, dar nu ni s-a răspuns măcar... Să nu mai vorbim despre un sprijin...", a subliniat Elena Bulhak.

În același timp, ea a recunoscut că nu poate vorbi despre eficacitatea acestei structuri, deoarece nu vede necesitatea unei astfel de organizații.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.