Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 aprilie 2022, 14:30 Diaspora moldovenească views 3288
Calitatea și viteza serviciilor consulare pentru migranții moldoveni va spori
Foto: facebook.com/NicuPopescuMd
07 aprilie 2022, 14:30 Diaspora moldovenească views 3288

Calitatea și viteza serviciilor consulare pentru migranții moldoveni va spori

În contextul vizitei de lucru la Berlin, vicepremierul Nicu Popescu cu prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul muncii și protecției sociale Marcel Spatari, au avut o întîlnire cu reprezentanții diasporei stabiliți în Germania, relatează Noi.md.

În cadrul discuțiilor șeful diplomației moldovene a accentuat că Diaspora este unul dintre obiectivele principale de pe agenda 4D (Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică) a diplomației faptelor concrete pentru anul 2022.

„Pe linia ministerului de externe planificăm modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare pentru a spori calitatea și viteza serviciilor prestate pentru diasporă.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, ministrul de externe s-a referit la discuțiile pe care le poartă constant cu omologii săi în vederea implementării de acțiuni concrete pentru diaspora noastră, inclusiv reducerea tarifelor de roaming și recunoașterea actelor.

În context, a fost menționată vizita recentă la Chișinău a ministrei afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, în cadrul căreia au fost discutate aspecte privind încheierea formalităților pentru simplificarea conversiei permiselor de conducere pentru cetățenii noștri.

Iar în cadrul vizitei la Berlin, ministra Ana Revenco a semnat Declarația comună de intenție între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Republicii Federale Germania, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

„Vom depune în continuare eforturi pentru a implementa împreună cu partenerii noștri proiecte concrete în beneficiul tuturor cetățenilor, atît celor stabiliți în țară cît și celor din diasporă.” – a adăugat vicepremierul Nicu Popescu.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

consulat , servicii , Moldova , Germania , MAEIE , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1957
Populația:
2900 locuitori

Crasnoe este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 110 km de Chișinău. Populaţia orașului Crasnoe alcătuia 2 900 de oameni în anul 2010. Orașul Crasnoe a fost înființat în anul 1957.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.