Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 aprilie 2013, 09:28 Diaspora moldovenească views 8131
08 aprilie 2013, 09:28 Diaspora moldovenească views 8131

Guvernul Rusiei a facilitat condițiile de imigrare în Rusia pentru specialiștii calificați din Moldova

Guvernul Federației Ruse a autorizat facilitarea condițiilor de intrare în Rusia pentru specialiștii calificați din Moldova. În cadrul ședinței guvernului din 4 aprilie a fost adoptat un proiect de ordin privind semnarea Acordului între Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul migrației forței de muncă, relatează MOLDNEWS.

Acordul de cooperare în domeniul migrației forței de muncă prevede reglementarea problemelor de cooperare pentru realizarea activității de muncă temporare a cetățenilor unui stat pe teritoriul celuilalt stat.

Potrivit documentului, lucrătorii migranți vor fi capabili să lucreze pe teritoriul altui stat pe bază de contracte de muncă cu angajatorii.

Amintim că, în conformitate cu evaluările ministrului economiei în exercițiu Valeriu Lazăr, "mai mult de 80 la sută dintre lucrătorii noștri migranți muncesc în Italia și Rusia, mulți dintre ei, desigur, fără o bază legală".

Cuvinte cheie:

migratie , Rusia , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.