Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 august 2022, 18:00 Diaspora moldovenească views 4656
Ce spune Președinția despre filmulețul Maiei Sandu în care „cheamă diaspora acasă
Foto: stiri.md
02 august 2022, 18:00 Diaspora moldovenească views 4656

Ce spune Președinția despre filmulețul Maiei Sandu în care „cheamă diaspora acasă

Filmulețul președintei Maia Sandu cu privire la legea ce scutește bunurile moldovenilor din diasporă de unele taxe, atunci cînd aceștia decid să revină acasă a provocat discuții pe rețele de socializare, transmite unimedia.

Unele surse scriu că realizarea video-ului ar fi costat peste 14 mii de euro, în proces fiind implicate mai multe persoane și locații. Președinția neagă aceste informații.

„Video la care vă referiți a fost produs de echipa care asigură comunicarea Președintei Maia Sandu și a instituției prezidențiale. Acesta nu a presupus contractarea unei companii de producție sau alocarea unor resurse suplimentare, inclusiv din banii publici”, a declarat pentru UNIMEDIA purtătoarea de cuvînt a șefei statului, Sorina Ștefîrță.

„Acum, revenirea acasă devine mai simplă. Parlamentul a votat în lectură finală inițiativa mea legislativă, care îi va scuti pe cei care revin cu traiul în Republica Moldova de taxe pentru introducerea în țară a obiectelor de uz personal și a unui mijloc de transport.

Republica Moldova se schimbă. Cetățenii au ales calea dezvoltării după model european. Războiul se va termina - iar noi vom continua să construim o Moldovă mai bună pentru oameni. Cine, dacă nu noi?

Pune umărul la schimbarea în țara ta. Te așteptăm acasă!”, spune Maia Sandu în filmulețul cu pricina.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
11473 locuitori

Grigoriopol este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 53 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 11 473 locuitori. Orașul Grigoriopol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.