Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 septembrie 2022, 15:35 Diaspora moldovenească views 2256
Dansul popular moldovenesc, prezentat cu mîndrie în Grecia
29 septembrie 2022, 15:35 Diaspora moldovenească views 2256

Dansul popular moldovenesc, prezentat cu mîndrie în Grecia

Recent, în Grecia a avut loc festivalul internațional „Greece 's Hope International”, în cadrul căruia au participat mai multe colective artistice model din Germania, Uzbekistan, Bulgaria, Letonia, Polonia, Armenia, Grecia, Moldova etc.

Acest festival a avut scopul de a descoperi noi talente în diasporă și a promova cultura țărilor participante.

Republica Moldova a fost reprezentată cu mîndrie de către membrii diasporei noastre din Grecia, artiști amatori ai ansamblului de dansuri populare ,,Dansul Neamului”, coregraf Igor Sprincean și ai corului ,,Dor de Doină”, conducător Dina Izbisciuc, care face parte din cadrul Asociației moldo-elenă ,,Orfeu”.

Ambele colective s-au remarcat prin portul național deosebit și prestație scenică extraordinară, obținînd locuri de frunte. Alături de conaționalii noștri au fost și reprezentanții ambasadei noastre din Republica Elenă, care i-au susținut în tot acest parcurs.

"Ne bucură faptul că conaționalii noștri, indiferent în ce parte a lumii i-a dus soarta, nu-și uită rădăcinile și prin intermediul acestor evenimente culturale promovează cu atîta dăruire frumosul tangibil care îi unește, le aduce mîngîiere, scurtează distanța și face ca dorul de patrie un pic să se diminueze", se arată în comunicatul Biroului Relații cu Diaspora.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Grecia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.