Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 octombrie 2022, 12:30 Diaspora moldovenească views 2685
Maia Sandu s-a întîlnit cu diaspora din Praga
06 octombrie 2022, 12:30 Diaspora moldovenească views 2685

Maia Sandu s-a întîlnit cu diaspora din Praga

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întîlnit cu moldovenii stabiliți în Praga. Președinta le-a mulțumit pentru susținere și i-a îndemnat să devină ambasadorii integrării noastre europene, promovînd Moldova prin talentul lor.

„Mi-am început vizita la Praga cu o întîlnire foarte caldă, pe care am avut-o cu mai mulți moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Republica Cehă. Deși au activități diferite - sînt studenți și profesori universitari, jurnaliști și oameni de artă, angajați în sectorul IT, cel bancar sau în industrie -, toți sînt conectați la realitățile de acasă și, în pofida greutăților cu care se confruntă ei înșiși, vor să pună umărul la prosperarea Moldovei. Le-am mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp ca să discutăm despre mersul lucrurilor în țara de baștină.

I-am îndemnat să devină ambasadorii integrării noastre europene, promovînd Moldova prin talentul lor și vorbindu-le europenilor despre țara noastră. Le-am spus totodată că, oriunde s-ar afla, sînt mereu așteptați acasă.

M-am bucurat să-l revăd, la întîlnirea găzduită de Ambasada noastră la Praga, și pe artistul plastic Teodor Buzu, stabilit în Republica Cehă. I-am mulțumit pentru lucrarea pe care mi-a oferit-o și l-am invitat să revină cu noi proiecte de creație în Moldova”, a scris Maia Sandu pe paginas a de Facebook.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , diaspora , Cehia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
205 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Mirnoe a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.