Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iulie 2013, 15:16 Diaspora moldovenească views 12739
25 iulie 2013, 15:16 Diaspora moldovenească views 12739

Moldoveanca Natalia Vasiliev – un designer de succes în România


Foto: moldiva.md

Numele Nataliei Vasiliev este mai puţin cunoscut în Moldova, însă peste Prut, aproape fiecare mireasă visează să îmbrace o rochie semnată de creatoarea cu origini basarabene. Născută şi şcolită la Chişinău, povestea de succes a Nataliei Vasiliev a prins contur în România, unde astăzi are o serie de magazine-ateliere. Revenită acasă, creaomîtoarea a mărturisit că tot mai multe basarabence îi calcă pragul în ultima perioadă, relatează tv7.md.

Deşi crează rochii de colecţie şi ţinute pret-a-porter, rochia de mireasă este cea care a consacrat-o şi care ocupă un loc special în cariera sa de designer.

A studiat Moda la Colegiul de Arte Plastice din Chişinău, apoi la Academia de Arte, iar în 2004 s-a mutat definitiv în România, soţul ei fiind din Craiova. Acolo a şi pornit prima afacere.

Natalia Vasiliev recunoaşte că femeia care îi poartă rochiile este simplă, directă şi iubeşte calitatea. Creatoarea a mai spus că nu coase niciodată doar de dragul banilor.

Natalia Vasiliev a revenit la Chişinău la invitaţia organizatiei Clubul Nostru, care a marcat doi ani de existență. Creatoarea le-a promis femeilor din Moldova că va deschide în curînd un magazin și la Chișinău.

Cuvinte cheie:

designer , moda , moldovenii , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
911 locuitori

Răzălăi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Răzălăi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 911 oameni. Localitatea a fost fondată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.