Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iulie 2024, 11:00 Localitaţile Moldovei și diasporei views 1158
Încă o veste bună pentru localitățile din țară
03 iulie 2024, 11:00 Localitaţile Moldovei și diasporei views 1158

Încă o veste bună pentru localitățile din țară

În Moldova a fost lansat un concurs de proiecte de dezvoltare regională pentru orașe și sate.

Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Acesta a declarat că administrațiile publice locale pot depune proiecte de finanțare pentru următoarele măsuri: Creșterea competitivității și ocupării forței de muncă în regiunile de dezvoltare (valorificarea infrastructurilor de afaceri, crearea și dezvoltarea parcurilor industriale, zonelor economice libere, incubatoarelor de afaceri); Dezvoltare urbană și revitalizare economică și socială a orașelor (amenajarea zonelor de agrement, parcurilor, aleilor și spațiilor publice, reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și de transport public), Îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare regionale (construcția sistemelor de canalizare și apeducte magistrale, asigurarea accesului la apă potabilă și servicii de canalizare).

Proiectele pot fi finanțate cu pînă la 60 de milioane de lei, în funcție de măsură și domeniul de intervenție. Toate detaliile despre condiții le găsiți pe paginile Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud, UTAG și Chișinău.

Termenul limită de depunere a notei conceptuale a proiectului este 30 iulie 2024, ora 17:00.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
356 locuitori

Curchi este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Curchi a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.