Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 august 2013, 09:55 Diaspora moldovenească views 15418
21 august 2013, 09:55 Diaspora moldovenească views 15418

Copiii migranților moldoveni vor cunoaște cultura şi tradiţiile Moldovei

Guvernul va ajuta copiii migranților, care s-au născut peste hotare să cunoască mai bine cultura și tradițiile Moldovei.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, în acest scop a fost iniţiat programul "Dor" sub patronajul prim-ministrului Iurie Leancă şi cu susţinerea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Pentru participare la proiect au fost selectaţi 20 de reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti din diferite state şi cinci locuitori ai Moldovei cu vîrstă de 14-16 ani. Una dintre condiţiile concursului a fost ca cel puţin un părinte să fie originar din Moldova. Totodată, participantul trebuie să fie născut peste hotare şi să nu fi vizitat Moldova în ultimii şapte ani.

De asemenea, se impune cunoaşterea limbii moldovenești la nivel mediu, este necesară îndeplinirea unei anchete, propunerea unui proiect în vederea promovării imaginii Moldovei peste hotare şi achitarea sumei de 100 de euro la sosire.

În perioada 20-28 august, beneficiarii proiectului vor fi cazaţi la baza Dacia-Marin din Vadul lui Vodă. Acolo, li se va povesti despre Moldova, participanţii vor merge în excursii captivante şi se vor întîlni cu personalităţi marcante. Toate activităţile se vor desfăşura sub forma jocurilor interactive pentru a stimula potenţialul creativ al participanţilor.

Sursa: pan.md

Cuvinte cheie:

copii , migratie , tradiții , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
584 locuitori

Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina. Satul Tarasova este situat la o distanță de 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 584 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.