Mergi spre compartimentul: Copiilor
28 martie 2016, 10:30 Copiilor views 6525
Zeci de copii din capitală au participat la un flash mob (Video)
28 martie 2016, 10:30 Copiilor views 6525

Zeci de copii din capitală au participat la un flash mob (Video)

Vineri, 25 martie, Inspectoratul Național de Patrulare în parteneriat cu Automobil Club din Moldova și susținerea unui grup de elevi de la Liceul Teoretic cu profil sportiv "Gloria" din capitală, a organizat un eveniment de sensibilizare a publicului larg privind importanța respectării regulilor de circulație în trafic.

Astfel, circa 100 de copii de diferite vârste, echipați cu veste reflectorizante, fotografii cu situații extrem de periculoase din trafic și un banner cu mesaj sensibil pentru șoferi – "Salvați viețile copiilor" au semnalat problema grabei, imprudenței, iresponsabilității și nepăsării umane, care lasă în urma s-a oameni decedați și schilodiți.

Intervenția Pilot a avut loc pe bulevardul Dacia din municipiul Chișinău, fiind efectuată cu scopul de a sensibiliza populația privind riscurile traversării neregulamentare, sporirea siguranței rutiere a pietonilor, reducerea numărului accidentelor și traumatismelor rutiere în rîndul pietonilor.

Menționăm, potrivit rezultatelor monitorizării traficului rutier, efectuate de către reprezentanții INP și ACM, bulevardul Dacia este strada cu cea mai mare rată a încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere comise de către pietoni, dar și a numărului accidentelor rutiere cu implicarea acestora.

Pe parcursul anului 2015 au avut loc 81 de accidente, în urma căror 7 persoane au decedat, iar altele 116 au avut de suferit.

Reamintim, activitatea face parte din Campania de Prevenire a Accidentelor Rutiere în cadrul proiectului european TRACECA Road Safety II, finanțată de Federația Internațională a Automobilismului (FIA) și susținut de către INP, ACM și copii.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

flash-mob , pietoni , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
672 locuitori

Stația de Cale Ferată Rogojeni este o localitate în componența comunei Rogojeni din raionul Șoldăneşti. Loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni se află la o distanță de 38 km de orașul Șoldănești și la 97 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni constituia 672 de oameni. Localitatea apare odată cu înființarea stației de cale ferată Rogojeni în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.