Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 iunie 2018, 15:20 Copiilor views 11722
Absolvenții de gimnaziu susțin astăzi primul examen
04 iunie 2018, 15:20 Copiilor views 11722

Absolvenții de gimnaziu susțin astăzi primul examen

Absolvenţii claselor a IX-a susțin astăzi primul examen la Limba și Literatura moldovenească. Sesiunea examenelor de absolvire a treptelor gimnaziale începe astăzi şi se va finaliza pe 14 iunie. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că la examenele de absolvire a claselor a IX-a au fost admişi 30411 elevi din 1111 instituţii de învăţămînt. Primul examen de absolvire a treptei gimnaziale este susţinut astăzi la Limba și Literatura moldovenească. Urmează pe 7 iunie examenul la Matematică, 11 iunie – la limba de instruire și ultimul examen al absolvenților de gimnaziu va fi susținut pe data de 14 iunie la Istoria românilor şi Istoria universală.

Sesiunea de Bacalaureat va începe mîine, 5 iunie cu examenul la Limba şi Literatura moldovenească pentru (alolingvi). Pe data de 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire pentru profilurile real, umanist, arte şi sport. Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenţii profilului real vor susţine examenul la Matematică, cei de la profilul umanist – la Istorie. Cei de la arte şi sport vor susţine proba de profil. Pe 19 iunie urmează proba la solicitare. Ultimul examen este programat pentru data de 22 iunie, la limba şi literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

examen , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1072 locuitori

Şamalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Şamalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cantemir și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Şamalia a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.