Mergi spre compartimentul: Copiilor
02 ianuarie 2019, 12:45 Copiilor views 12220
De Anul Nou, în Chişinău s-au născut 13 copii
02 ianuarie 2019, 12:45 Copiilor views 12220

De Anul Nou, în Chişinău s-au născut 13 copii

13 cupluri din Capitală au devenit părinţi la scurt timp după trecerea în noul an. Pe multe femei, travaliul le-a prins înainte să desfacă şampania. La Spitalul numărul 1 din Chişinău s-au născut şase bebeluşi, iar la Institutul Mamei şi a Copilului - şapte.

Ariana a venit pe lume la doar un minut după trecerea în noul an. Micuţa cîntăreşte patru kilograme şi 500 de grame. Mama ei, o tînără de 28 de ani, nu s-a aşteptat să nască de Revelion.

Iar Doina Rusu a devenit mamă pentru a treia oară. Femeia a născut un băieţel.

Pînă la 08:00 dimineaţa, la Spitalul municipal nr. 1 din Capitală s-au înregistrat şase naşteri. O femeie a adus pe lume gemeni.

Şi la Institutul Mamei şi Copilului s-au născut gemeni. Daniela şi Darius au decis să le facă un dar părinţilor în noaptea de Revelion. Prima s-a născut fetiţa. Ea cîntăreşte trei kilograme. După 20 de minute, pe lume a venit frăţiorul ei - un băieţel de trei kilograme şi 200 de grame.

Părinţii mai au acasă doi copii, de şapte şi 10 ani.

Majoritatea micuţilor au primit nota 10 la naştere.

"Primul s-a născut la orele 2:20 de minute, al doilea la orele 2:45 de minute. Copilaşii sînt sănătoşi.Copilaşul al doilea puţin a fost stabilizat în secţia de terapie intensivă, dar la moment totul este bine. Copii ambii sînt cu mama", a spus medicul obstetrician, Irina Castraveţ.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

copii , Anul Nou , nastere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.