Mergi spre compartimentul: Copiilor
24 ianuarie 2019, 15:25 Copiilor views 13544
Copiilor le-au dat să rezolve o problemă cu greşeli de
24 ianuarie 2019, 15:25 Copiilor views 13544

Copiilor le-au dat să rezolve o problemă cu greşeli de "nivelul clasei a treia"

La Olimpiada şcolară de fizică de la una din şcolile din capitală, copiilor li s-a dat să rezolve o problemă, care conţinea numeroase greşeli gramaticale. Formularele cu subiectele pentru Olimpiadă au fost trimise la școală de către Ministerul Educației.

În versiunea de limbă rusă a problemei, figurau cuvintele «цылиндр», «сщитать», «коеффициент» și alte greşeli. "Fiica mea a fost la Olimpiada de Fizică, etapa orășenească, pentru clasa a zecea. Olimpiada a fost, desigur, organizată de către Ministerul nostru de Educație!

După ce am citit textul subiectelor în limba rusă, nu am putut să nu cad pe gînduri, cine sînt acești "profesioniști", care controlează procesul de învăţămînt al copiilor noștri? M-a mirat, bineînțeles, şi textul, greșelile sînt de nivelul clasei a treia", a scris pe pagina sa de Facebook locuitoarea mun. Chișinău, Elena Munteanu.

În comentariile la postare, utilizatorii au presupus că textul subiectului a fost tradus automat din limba moldovenească în limba rusă, fără să fie verificată ulterior ortografia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

greşeală , olimpiada , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.