Mergi spre compartimentul: Copiilor
14 martie 2019, 16:55 Copiilor views 18695
Unde îşi lasă elevii unui liceu din capitală telefoanele (Foto)
14 martie 2019, 16:55 Copiilor views 18695

Unde îşi lasă elevii unui liceu din capitală telefoanele (Foto)

Digitalizarea înaintează cu pași rapizi, iar telefoanele mobile performante au devenit un lucru indispensabil. Totuși, în unele cazuri, cum ar fi școala, acestea au un rol distructiv.

Tentația de a sta pe Facebook, Instagram sau alte rețele de socializare îi face pe elevi să fie mai puțin atenți la ore, dar ac de cojoc se găsește pentru orice situație.

Regulamentul Liceului Dante Alighieri prevede că elevii nu au dreptul să utilizeze telefoanele mobile pe parcursul orelor, iar pentru ca regulamentul cu siguranță să nu fie încălcat, profesorii pun în aplicare tot felul de metode ingenioase.

"Ideea a venit de la o colegă, noi am preluat-o. Utilizarea telefonului la lecţie este permisă doar sub îndrumarea profesorului, în scopuri didactice. Majoritatea link-urilor utile pot fi accesate după lecţie, nu în timpul ei. La lecţie învăţăm să gîndim", a declarat Natalia Turcan, profesoară de istorie la Liceul Dante Alighieri din Chișinău.

Profesoara afirmă că tentația utilizării telefonului este foarte mare, dar tinerii se conformează. "Se amuză și ei. Rîd și le pun în buzunar".

Sursa: stireata.md

Cuvinte cheie:

liceu , telefon , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
788 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Țambula, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 788 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.