Mergi spre compartimentul: Copiilor
05 aprilie 2019, 11:15 Copiilor views 17818
Taberele de odihnă se pregătesc pentru sezonul de vară
05 aprilie 2019, 11:15 Copiilor views 17818

Taberele de odihnă se pregătesc pentru sezonul de vară

Lucrările de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii vor fi finalizate pînă în 17 mai. Acest lucru este stipulat într-o hotărîre de guvern care va fi publicată mîine în Monitorul Oficial.

Totodată, taberele cu sejur de zi vor fi pregătite pentru primirea copiilor pînă în 1 iunie. Costul estimativ pentru o zi în taberele de odihnă finanţate din bugetul de stat variază între 165 şi 251 de lei.

Potrivit documentului, guvernul va oferi gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă copiilor şi adolescenţilor orfani şi din familii defavorizate.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va suporta cheltuielile pentru participarea a 100 de elevi din România la taberele din ţara noastră. De asemenea, vor fi procurate 300 de bilete pentru elevii instituţiilor din raioanele de est ale Republicii Moldova.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vara , tabără

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.