Mergi spre compartimentul: Copiilor
05 aprilie 2019, 15:05 Copiilor views 21554
Costul unui bilet în taberele de vară va fi mai mare
05 aprilie 2019, 15:05 Copiilor views 21554

Costul unui bilet în taberele de vară va fi mai mare

Costul maxim al unui bilet în taberele de vară pentru copii și adolescenți va fi mai mare cu cel mult 20% față de 2018.

Potrivit unui proiect de hotărîre aprobat de Guvern, costul unei zile de odihnă pentru un copil va fi de 196,74 lei.

Casa Națională de Asigurări Sociale, în limita sumei aprobate în transferurile de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat, va organiza odihna și întremarea sănătății copiilor.

Biletele cumpărate vor fi repartizate Confederației Naționale a Sindicatelor, care, la rîndul său, prin intermediul centrelor sindicale din teritoriu, va distribui biletele de odihnă organizațiilor sindicale primare și unităților economice.

Cu excepția biletelor de odihnă repartizate de CNAS, autorităților administrației publice li se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor copiilor din familiile beneficiare de ajutor social, celor rămași fără ocrotire părintească, din familii monoparentale, defavorizate, din familii cu trei și mai mulți copii. Acest lucru se recomandă și în cazul copiilor aflați sub tutelă/curatelă, plasați în servicii de tip familial, în centre de plasament temporar, copiilor din familii în care ambii părinți sînt cu dizabilități. Bilete gratuite le vor reveni și copiilor care au obținut performanțe deosebite la studii sau sînt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

Autorităților locale li se recomandă să vîndă restul biletelor doritorilor cu 20% din cost.

Autoritățile centrale, în parteneriat cu cele locale și Confederația Națională a Sindicatelor vor finaliza, pînă la 17 mai, lucrările de pregătire a taberelor de odihnă și întremare a sănătății copiilor și adolescenților, iar a celor cu sejur de zi – pînă la 1 iunie 2019.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

tabără , copii , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.