Mergi spre compartimentul: Copiilor
01 septembrie 2020, 11:00 Copiilor views 4963
Cum vor fi hrăniți copiii în instituțiile de învățămînt
01 septembrie 2020, 11:00 Copiilor views 4963

Cum vor fi hrăniți copiii în instituțiile de învățămînt

Elevii care vor frecventa școlile din municipiul Chișinău începînd cu 1 septembrie nu vor alimentați în instituțiile de învățămînt, în primele 7 zile de studii.

Anunțul a fost făcut de reprezentantul Direcției municipale pentru siguranța alimentelor, Eugeniu Straistă, în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Municipal Chișinău, scrie unimedia.info.

Măsura este implementată pentru a evita aglomerarea în cantinele instituțiilor de învățămînt, a explicat Eugeniu Straistă.

Ulterior, copiilor le vor fi oferite produse alimentare la pachet, pe care le vor servi la cantină. Apoi, timp de două săptămîni, se planifică revenirea la regimul obișnuit de alimentație în școli.

În luna august, Direcția municipală pentru siguranța alimentelor a inspectat blocurile alimntare ale tuturor școlilor și grădinițelor din municipiu. „S-a prelevat apa din rețeaua de apeduct, în special în instituțiile de învățămînt din periferie, suburbii, deoarece în anii precedenți, în aceste localități s-au constatat deficiențe la calitatea apei, aceste instutuții din suburbii fiind alimentate din surse proprii, locale, fîntîni arteziene. Au fost prelevate circa 20 de probe de apă potabilă, dintre care 4 s-au dovedit a fi neconforme la indicii microbiologici. Respectiv, au fost înaintate prescripții către administrațiile instituțiilor, pentru a soluționa problema prin măsuri de igienizare. În acest caz, am venit cu prescripția că procesul de alimentare va putea fi inițiat doar cu apă livrată", a informat Eugeniu Straistă.

Potrivit acestuia, per general, situația tehnico-sanitară din blocurile alimentare este satisfăcătoare: „Marea majoritate au finalizat sau sînt pe ultima sută de metri în vederea finalizării lucrărilor de reparații curente. Unde au fost făcute reparații capitale, la fel sînt finalizate lucrările".

Totodată, pe parcursul lunilor iulie-august au fost desfășurate seminare online cu administrațiile instituțiilor de învățămînt și cu șefii de producere a blocurilor alimentare, în vederea diminuării factorilor de risc în contextul situației epidemiologice. „Toate blocurile alimentare sînt dotate suficient cu soluții dezinfectante. Personalul este dotat cu echipament de protecție, măști, viziere, mănuși din latex", a dat asigurări reprezentantul Direcției municipale pentru siguranța alimentelor sănătate.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

scoala , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.